Magnat Cinema Ster 5.1

549,00 inc. BTW

Categorie:

Beschrijving

Cinema Ster 5.1

  • Compact 5.1 subwoofer satellietsysteem
  • Stoffen dome tweeters
  • Bass-midrange drivers met gecoate papieren conussen en krachtig dubbelmagneetsysteem
  • Actieve subwoofer met 170 mm woofer en downfire technologie
  • Subwooferversterker met maximaal vermogen van 100 watt
  • Niveau, crossover frequentie en fase kunnen worden aangepast/geschakeld
  • Lasergeoptimaliseerd totaalontwerp

Cinema Star 5.1 – Volledig bioscoopgeluid, ideale compacte afmetingen

Netflix, Prime Video en Disney plus bieden bijna elke dag nieuwe blockbusters aan die we thuis op onze grote tv’s kunnen bekijken. Ons ultracompacte Cinema Star 5.1 surround speakersysteem levert het bijbehorende kamervullende bioscoopgeluid aan uw eigen vier muren. Zoals altijd het geval is voor de producten van Magnat, is dit gebaseerd op tientallen jaren ervaring in audio-ontwikkeling.

DE KRACHT VAN GELUID

De hele bioscoopervaring, inclusief die van een thuisbioscoopopstelling, is alleen indrukwekkend met het juiste geluid. Ongeacht of u een film op dvd of Blu-ray bekijkt, of via een van de belangrijkste streamingproviders, het bijbehorende geluid is meestal beschikbaar in verschillende surroundformaten en talen. En dit is waar een aanzienlijk deel van de inspanning van de regisseur wordt gekanaliseerd. Dat de akoestische indruk het grootste deel van de totale bioscoopervaring uitmaakt, is immers geen geheim dat zich beperkt tot Hollywood.

Als u vooral graag films in hun originele audioformaat bekijkt, zult u zich ervan bewust zijn dat de originele versies die in het Engels (of een andere taal) zijn gefilmd, een heel andere vraag stellen aan het geluid in vergelijking met de nagesynchroniseerde versies. Om te genieten van al deze fijne nuances in Dolby digital, DTS en andere formaten, heb je niet per se een enorme luidsprekeropstelling nodig.

WAAROM EEN SUBWOOFER SATELLIETSYSTEEM?

De huidige bioscoopgeluidsformaten bieden ten minste 5 kanalen en een extra bassignaal. Om deze in een home cinema-opstelling te reproduceren, heb je het bijbehorende aantal luidsprekers nodig. Subwoofersatellietsystemen bieden hier een optimale oplossing, niet alleen om redenen van ruimte, maar ook vanwege hun esthetische uiterlijk. Hoge en middentonen, die het menselijk oor heel goed kan lokaliseren, worden gereproduceerd door hun eigen luidsprekers. Het basbereik wordt daarentegen gegenereerd door de actieve subwoofer. Met deze opstelling kunt u genieten van het voordeel van nauwkeurig lokaliseerbare signalen met minimale ruimtevereisten.

DE KRACHTIGE TECHNOLOGIE ACHTER DE MAGNAT CINEMA STAR 5.1

Het draait allemaal om de technologie als het gaat om een thuisbioscoopopstelling.
Bij gebruik met een geschikte AV-versterker of -ontvanger zorgt het Magnat Cinema Star 5.1 subwoofersatellietsysteem ervoor dat u bent uitgerust voor alle denkbare surroundformaten.
De gebruikte elektronische componenten hoeven niet eens bijzonder krachtig te zijn, omdat de satellieten in ons systeem uiterst efficiënt zijn en de actieve subwoofer, die een versterkervermogen van 100 watt heeft, de belasting van de ontvanger verlicht als het gaat om het reproduceren van lage frequenties.

Homogeen uitgeruste luidsprekers en een actieve subwoofer
De vier satellietluidsprekers die worden gebruikt voor de voor- en achterkanalen hebben vezelversterkte ABS-behuizingen, waardoor ze zeer ongevoelig en extreem veerkrachtig zijn.
Een nieuw ontwikkelde coaxiale luidspreker zorgt ervoor dat hoge en middentonen de luisteraar op precies hetzelfde moment bereiken.
De afzonderlijke componenten, waaronder een 15 mm stoffen dome tweeter en de gecoate bas-midrange driver, die is uitgerust met een krachtig dubbelmagneetsysteem, leveren geluidsneutraliteit en indrukwekkende dynamiek die typerend zijn voor onze producten.
Zoals bij bijna al onze producten het geval is, is ook voor de Cinema Star 5.1 set Klippel meettechniek gebruikt.
Dit maakt gebruik van lasermeettechnologie om ongewenste resonanties te detecteren en er zo voor te zorgen dat ze worden geëlimineerd zodra ze zich ontwikkelen.
Alle luidsprekers in het systeem zijn ook magnetisch afgeschermd om andere componenten te beschermen tegen storende interferentie.

Onze feilloos klinkende stoffen koepel wordt ook gebruikt in de middenluidspreker.
Het is hier echter niet opgenomen in een coaxiale opstelling, maar in combinatie met twee bas-midrange drivers met een diameter van 85 mm.
Bij het bekijken van films en tv-series is het het centrale kanaal dat verantwoordelijk is voor de overgrote meerderheid van de akoestische evenementen, daarom is het ontworpen om een nog krachtigere prestatie te produceren.
De set wordt mooi afgerond door de actieve subwoofer.
De basreflexbehuizing bevat een 170 mm lange worpwoofer.
Hierdoor kan de Cinema Star 5.1 sub frequenties tot 32 Hz reproduceren.
De geïntegreerde eindversterker, die beschikt over 100 watt piekvermogen en 40 watt continu vermogen, zorgt ervoor dat hij dit met kracht doet.
Het systeem wordt eenvoudig aangesloten via de bijbehorende voorversterkeruitgang van de AV-component.
Als dit niet beschikbaar is, kan ook een luidsprekersignaal worden gebruikt.
Het volume en de crossover-frequentie kunnen afzonderlijk worden geregeld.
Hierdoor kan de subwoofer perfect worden afgestemd op de akoestiek van uw kamer.

MAGNAT CINEMA STAR 5.1 – COMPACTE HOME CINEMA LUIDSPREKERS

Het combineren van akoestische prestaties met compacte afmetingen is de ultieme discipline als het gaat om luidsprekerontwikkeling.
Met een afmeting van 90 x 110 mm is de voorkant van een satellietluidspreker nauwelijks groter dan de palm van je hand en de diepte, die slechts 110 mm is, maakt het mogelijk om hem op een slanke plank of aan de muur te plaatsen.
Door de verbeterde prestaties is de center speaker met 210 mm iets breder, maar hij is nog steeds slechts 110 mm diep en 90 mm hoog.
Dit betekent dat het onder bijna elk tv-scherm past, ongeacht het type standaard dat u gebruikt.
De elegante zwarte afwerking geeft de behuizingen niet alleen een tijdloze uitstraling, maar maakt ze ook onzichtbaar bij het tv-kijken in een verduisterde kamer – precies zoals het zou moeten zijn.

De 225 mm subwoofer is prachtig slank en past perfect naast je bank, kasten of stellingkast.
Dankzij de downfire-technologie, waarbij het geluid naar beneden wordt uitgestraald, is de subwoofer ook grotendeels onafhankelijk van de akoestiek van de kamer, omdat de speling naar de vloer wordt bepaald door de voeten onder de massieve MDF-behuizing.
Er zit nog meer technologie in: het “linearisatie- en beschermingscircuit” (LPC) beschermt de woofer tegen subsonische frequenties die hem aan de ene kant kunnen beschadigen, terwijl aan de andere kant vermogensreserves vrijkomen die kunnen worden benut voor het hoorbare frequentiebereik.

DE MAGNAT CINEMA STAR 5.1 BIEDT EEN PURE BIOSCOOPERVARING

Als u kamervullend bioscoopgeluid wilt ervaren, hebt u niet per se kamervullende luidsprekers nodig.
Door het Cinema Star 5.1 subwoofer satellietsysteem te combineren met een geschikte AV-receiver of versterker, kunt u genieten van het beste meerkanaals geluid zonder concessies te doen aan esthetiek.