Panasonic kondigt de nieuwe HZ980serie tv’s aan

PERSBERICHT

Panasonic breidt OLED TV-assortiment voor 2020 uit met de nieuwe HZ980-serie

‘s-Hertogenbosch, Nederland, 11 juni 2020

Panasonic kondigt de nieuwe HZ980serie* tv’s aan, waarmee het bedrijf de aantrekkingskracht van de OLED-modellen wil vergroten. (*Beschikbaarheid NL modellen is te vinden aan het einde van het persbericht.)
De HZ980-serie beschikt over dezelfde belangrijke eigenschappen als de 2020 OLEDmodellen van Panasonic:
• Dolby Vision IQ® en Filmmaker Mode met Intelligent Sensing
• Ondersteuning van Dolby Vision®, Dolby Atmos® en HDR10+
• HCX PRO Intelligent-processor met Picture Tuned in Hollywood

De HZ980-serie in het kort
De nieuwe HZ980-serie 4K TV’s van Panasonic zijn verkrijgbaar in 65 en 55 inch en zijn bedoeld voor kijkers die nog betere beeldprestaties willen.
De schermen produceren de zeer nauwkeurige kleuren, diepe zwarttinten en precieze details die kenmerkend zijn voor OLED-schermen en de HCX Pro Intelligent-processor.
Dolby Vision™ IQ en HDR10+ garanderen een accurate HDR-weergave in elke scène.
Dolby Atmos® produceert een meeslepend home cinema-geluid, wat zorgt voor een echte bioscoopervaring.
De HZ980-serie biedt kijkers de flexibiliteit om naar geweldige content te kijken vanaf iedere bron en in de beste beeldkwaliteit.
OLED-scherm – de basis voor fantastische tv-prestaties
Het OLED-scherm van de nieuwe HZ980-serie heeft individueel verlichte pixels.
Omdat er geen achtergrondverlichting nodig is, blijven de zwarte elementen van het beeld pikzwart.
Hierdoor ontstaat een groter contrast en wordt een echt gevoel van beelddiepte gecreëerd.

HCX* Pro Intelligent-processor
De over vele tientallen jaren vergaarde technische kennis van tv’s en een lange samenwerking met Hollywood hebben de beste beeldprocessor van Panasonic tot nu toe voortgebracht.
Deze processor is het krachtige brein in de HZ980-serie.
Hij analyseert het beeld onmiddellijk en past de kleur, het contrast en de helderheid aan voor een optimaal presterend OLED-scherm.
(*Hollywood Cinema eXperience)

Stefan Sonnenfeld werkt samen met Panasonic, zodat kijkers zien wat de filmmaker voor ogen had

Alle OLED TV’s voor 2020 bieden een fantastische combinatie van de technologische precisie van Panasonic en de kleurenexpertise van Stefan Sonnenfeld.
Sonnenfeld behoort tot het handjevol gerenommeerde kunstenaars dat de kracht van kleurgradaties meester is voor het vertellen van verhalen en het communiceren van emotie.

“Stefan Sonnenfeld heeft samengewerkt met ‘s werelds beste filmmakers en heeft zijn vaardigheden als colorist toegepast op veel van de meest bejubelde en populaire speelfilms van de afgelopen tien jaar, zoals A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Star Wars: The Force Awakens en Jurassic World, om er maar een paar te noemen.” Paul Darch, head of tv, Panasonic Marketing Europe

Nu met Filmmaker Mode

Filmmaker Mode werd ontwikkeld door de UHD Alliance en stelt gebruikers in staat met slechts één druk op de knop van de afstandsbediening te genieten van filmbeelden zoals ze werden bedoeld door de makers.
Als Filmmaker Mode is geactiveerd, worden de framesnelheid, de beeldverhouding, de kleuren en het contrast van de content aangehouden en worden de ruisvermindering en verscherping uitgeschakeld.

(“Filmmaker Mode wordt ondersteund door een keur van Hollywood-regisseurs, waaronder Christopher Nolan, Martin Scorsese, Patty Jenkins, Ryan Coogler, Paul Thomas Anderson en nog vele anderen.” Paul Darch, head of tv, Panasonic Marketing Europe)

Daarnaast bouwt Panasonic voort op de Filmmaker Mode door ook gebruik te maken van de geavanceerde externe sensoren in de tv voor het op een slimme manier aanpassen van het beeld op basis van de hoeveelheid omgevingslicht.
Deze functie noemen we “Intelligent Sensing”. HDR-beelden kunnen er te donker uitzien als ze worden bekeken in een helder verlichte kamer.
Maar met Filmmaker Mode met Intelligent Sensing wordt het beeld zo aangepast dat men de indruk krijgt dat men zit te kijken in een ideaal verduisterde omgeving, zelfs als de kijker in een helder verlichte kamer zit.
Dit betekent dat kijkers alle details kunnen zien die ze zouden moeten zien, zelfs bij heel donkere scènes.
Om er zeker van te zijn dat deze functie overeenkomt met dat wat de makers voor ogen hadden, hebben de technici van Panasonic veel samengewerkt met twee Hollywood-studio’s voor het creëren van de best mogelijke perceptuele match.
Filmmaker Mode met Intelligent Sensing is uniek voor Panasonic en ondersteunt content in HDF10+, HDR10, HLG en SDR.

Nieuwe Dolby Vision IQ®

Panasonic heeft de mogelijkheden van haar 2020 OLED-serie ook uitgebreid naar Dolby Vision, beelden met de hoogste natuurgetrouwheid uit Hollywood, doordat deze tv Dolby Vision IQ ondersteunt.
Dolby Vision IQ gebruikt de dynamische metadata van Dolby Vision om op slimme wijze ieder detail van het beeld weer te geven en daarbij rekening te houden met de hoeveelheid licht in de kamer.
Het geeft ook aan welk type content wordt weergegeven en past de instellingen aan, zodat beelden precies zo worden weergegeven als dat zou moeten. Met Dolby Vision IQ zien kijkers de dingen zoals de maker ze heeft bedoeld, en dat in iedere ruimte en voor alle content.
Doordat zowel Filmmaker Mode met Intelligent Sensing als Dolby Vision IQ worden ondersteund, kunnen eigenaars van 2020 OLED TV’s van Panasonic op een unieke manier Dolby Vision-, HDR10+-, HDR10-, HLG- en SDR-content bekijken zoals de makers het voor ogen hadden, zelfs in een helder verlichte kamer.

Netflix Calibrated Mode

Aan de series en films van Netflix worden hoge eisen gesteld, zodat ze er fantastisch uit kunnen zien op een goed ingestelde grootbeeld tv.
De HZ980-serie geeft Netflixprogramma’s en films optimaal weer.
Kijkers krijgen ze te zien zoals de makers het voor ogen hadden.

Een mooi geluid

Beeld ondersteund door een geweldig geluid

Net als alle andere OLED TV’s van Panasonic combineert de HZ980-serie uitstekende beeldprestaties met de nieuwste audiotechnologie.

“Bij Panasonic vergeten we nooit dat er twee dingen nodig zijn om echt emotioneel betrokken te raken bij een film: een geweldig geluid en beeld .” Paul Darch, head of tv, Panasonic Marketing Europe

Dolby Atmos®

Dolby Atmos® is te vinden in de nieuwste bioscopen en in de topklasse tv’s van Panasonic.
Het geluid klinkt verbluffend helder en rijk en heeft ongelooflijk veel diepte.
Geluidseffecten worden heel precies geplaatst in een virtuele ruimte om kijkers te omhullen met de wereld op het scherm.

Het ingebouwde geluidssysteem van de HZ980-serie, Cinema Surround Pro, brengt home cinema tot leven.
Het geluidsveld fascineert, de lage tonen klinken rijk en de dialogen zijn kristalhelder.

Het ingebouwde geluidssysteem van de HZ980-serie kan worden aangevuld met een subwoofer*, voor rijke lage tonen en nog meer sfeer. *Compatibele subwoofer is apart verkrijgbaar
Door compatibiliteit met HDMI 2.1 eARC kan de HZ980-serie geluid van hoge kwaliteit versturen naar AV-ontvangers en de nieuwste soundbars, zodat Dolby Atmos® optimaal tot zijn recht komt.

Met Bluetooth® Audio Link kan de HZ980-serie heel eenvoudig verbinding maken met draadloze speakers of Bluetooth®-hoofdtelefoons. Daarnaast is het mogelijk om telefoongeluid af te spelen via de speakers van de tv.

SMART functies

Slimmere manieren om meer te zien

De televisie is tegenwoordig de entertainmenthub in het hart van de woonkamer.
Met de HZ980-serie kan heel eenvoudig content afkomstig van verschillende bronnen in adembenemende kwaliteit worden weergegeven op het OLED -scherm.

“De laatste tijd hebben we allemaal ervaren wat de waarde is van een tv als de entertainmenthub in huis, een manier om het hele gezin samen te brengen, op de hoogte te blijven en vermaakt te worden.
Dat is precies wat de HZ980-serie kijkers biedt, en wel met ongelooflijk gemak en de best mogelijke beeldkwaliteit.”
Paul Darch, head of tv, Panasonic Marketing Europe

Het nieuwe My Home Screen 5.0-platform voor smart tv’s is nu nog gebruiksvriendelijker.
Met snel ladende thumbnails en maar één navigatie-laag kunnen kijkers direct naar hun favoriete streamingservices en apps gaan.

De tv’s zijn compatibel met Amazon Alexa*- en Google Assistant*-apparaten om ze handsfree te kunnen bedienen.
Voor het kiezen van een ander kanaal, het aanpassen van het volume of het uitzetten van de tv hoeft alleen een spraakopdracht te worden gegeven. *Apart verkrijgbaar

Kijkmogelijkheden

Keuzevrijheid met Quattro Tuner en HbbTV

Quattro Tuner is geschikt voor satelliet-, kabel-, ether-tv en internetstreaming en biedt dus totale flexibiliteit.
Vier eenvoudige manieren om een fantastisch beeld te krijgen, waar de kijker ook woont.
Twin DVB tuning maakt beeld-in-beeld-weergave mogelijk of er kan naar een uitzending worden gekeken terwijl een andere wordt opgenomen.

De nieuwe HbbTV OpApp brengt ether-tv en internet-tv samen in één eenvoudige oplossing, wat dit een nette oplossing maakt waarvoor geen settopbox nodig is.
HD+ is de eerste 6 maanden gratis*.
Kijkers kunnen dus profiteren van meer keuze, minder rommel en lagere kosten.
(*Er gelden algemene voorwaarden)

Met In-House Streaming* kan het beeld van de tv via IP naar een compatibel scherm worden gestuurd.

Ideaal om door te gaan met kijken in een andere kamer.
Ook is het mogelijk om buitenshuis tv te kijken met TV Anywhere*.
(*Niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)

Via de ether ontvangen tv-programma’s kunnen heel eenvoudig worden opgeslagen* door een USB HDD** aan te sluiten en op de afstandsbediening van de HZ980-serie op REC te drukken.
*Sommige programma’s kunnen beveiligd zijn tegen kopiëren **Capaciteit van 160 GB of meer

Design

Tijdloos design
Het elegante design van het OLED-assortiment van Panasonic voor 2020 is ook doorgetrokken naar de HZ980-serie.
Een slank, minimalistisch design dat er in elk huis indrukwekkend uitziet, maar niet afleidt van de inrichting of de spectaculaire beelden op het scherm.

“We zijn ons ervan bewust dat de tv het grootste merkproduct is in de woonkamer.
Het moet harmoniëren met de inrichting van de consument en het hele gezin aanspreken, vooral als de tv uitstaat.
Het minimalistische design heeft dit mogelijk gemaakt.”
Paul Darch, head of tv, Panasonic Marketing Europe

De serie zal in Nederland verkrijgbaar zijn onder de volgende modelnummers:

Modelnummer Kleur EAN RRP Beschikbaar vanaf
TX-55HZW984 Zwart 5025232938476 € 1.799 Augustus 2020
TX-65HZW984 Zwart 5025232938469 € 2.499 Augustus 2020

Over Panasonic

Panasonic Corporation is een wereldwijde leider in de ontwikkeling van verschillende elektronische technologieën en oplossingen voor klanten op het gebied van consumentenelektronica, woningbouw, automotive-toepassingen en B2B-activiteiten. De onderneming, die in 2018 haar 100-jarig bestaan vierde, heeft zich sinds haar oprichting internationaal uitgebreid. Ze bestaat nu wereldwijd uit 582 dochterondernemingen en 87 gelieerde bedrijven, die samen een geconsolideerde netto omzet boekten van 8,003 triljoen yen voor het boekjaar dat werd afgesloten op 31 maart 2019. Door innovatie binnen de divisies streeft het bedrijf ernaar toegevoegde waarde te bieden en past het zijn technologieën toe om een beter leven en een betere wereld te creëren voor haar klanten. Ga voor meer informatie over Panasonic naar http://www.panasonic.com/global.